Derfor bruger det industrielle marked i stigende grad lasergravering

Find ud af, hvordan Epilogs lasermærkningssystemer gavner den industrielle sektor.

Et leje af metalplader i en Epilog Fusion M2-maskine

Muligheden for at tilpasse bestemte genstande, beskytte intellektuel ejendomsret og omfatte en højere grad af sikkerhedsforanstaltninger fører til stigning i lasergravering til industriel anvendelse.

Ud over små virksomheder, som ønsker at føje et logo eller specifik branding til egne artikler, tilbyder lasergravering en måde at efterlade permanent mærkning på en genstand i industrisegmentet, hvilket giver beskyttelse mod forfalskede produkter eller kopier.

Lasergravering er en proces, hvor en laserstråle fysisk fjerner et materiales overfladelag for at blotlægge et hulrum, der viser et billede, som øjet kan se. Ved brug af en fiberlaser begynder laseren at pumpe intenst diodelys ind i enden af fiberoptiske kabler, der er lakeret med et sjældent grundstof, ytterbium. Energien fra diodelyset absorberes af ytterbiummet i de fiberoptiske kabler og afgives derefter i form af fotoner, der bevæger sig ned gennem de optiske kabler. De fotoner, der forlader de optiske kabler, skaber en laserstråle med en bølgelængde på 1062 nm. Denne proces er hurtig, og de fleste lasergraveringsmaskiner kan arbejde med næsten alle slags metaller og mange former for konstruktionsplast.

Et af de største segmenter på det industrielle marked for lasergravering er id-sikkerhedssegmentet, hvor lasergravering er ideel til kreditkort, id-kort, følsomme dokumenter og andre ting, som kræver mere omfattende sikkerhedstiltag. På id-kort bruges flerlagsformater til at ændre farven på det nederste lags pigmenter uden at påvirke det øverste, transparente lag. Dette sikrer, at produktet beskyttes mod svindel, giver billeder og tekst i høj kvalitet, og er sikret mod forfalskning, kan spores og tilpasses den enkelte organisations behov.

Treklo mærket med en Epilog-fiberlaser
Id-mærke lavet med en Epilog-fiberlaser

Men dette er blot begyndelsen på, hvad lasergravering tilbyder virksomheder, som gerne vil forbedre driften. Lasergravering kan tilbyde gravering af serienumre, tidsstempler, reservedelsnumre, komponentetiketter, stregkoderadering, mærkning af datamatrix-stregkoder, branding og branchespecifikke koder. Lasergravering giver en mærkning af meget høj kvalitet, der let kan læses af stregkodescannere, RFID-scannere og andet værktøj til lagersporing.

Lasergravering er ikke overraskende blevet et vigtigt værktøj inden for identificering af dele, lagerstyring og -sporing, sikkerheds- og advarselsmeddelelser og forebyggelse mod tab.

Derfor begynder mange nye industrisegmenter, herunder robotteknologi, 3D-printning, lagerstyring, bankvirksomheder, sikkerhed, myndigheder og bilindustrien, at strømme til lasergravering for at tilføje et ekstra sikkerhedslag.

Fordele ved lasergravering

Der er en lang række fordele ved at bruge Epilog Laser-systemer til industriel mærkning.

For det første kan et fiber- eller Galvo-system laserradere næsten alle typer ubehandlet eller belagt metal, herunder rustfast stål, værktøjsstål, messing, kobber, nikkel, silicium, titanium, aluminium og meget mere. Uanset hvilken type metal en virksomhed bruger til at fremstille bestemte dele, kan et fiber- eller Galvo-system med sikkerhed mærke det.

Hylde med dele

For det andet kan du med lasergravering både gravere én genstand ad gangen eller et helt bord fuld af komponenter. Afhængigt af størrelsen på komponenten og bordet kan du med lasergravering gravere hundredvis af komponenter ad gangen. Dette er især vigtigt, når du laver id-kort eller graverer stregkoder på bestemte dele, der skal gøres hurtigt.

Endelig kan store komponenter være besværlige og vanskelige at gravere. Store maskiner som Fusion M2 40-fiberlasergravøren fra Epilog Laser kan dog gravere selv de største komponenter og værktøjer på op til 40" x 28" x 12,25".

Sådan finder du den rette maskine

De lasergravører, der oftest bruges i den industrielle sektor, er de førnævnte fiberlasersystemer eller Galvo-systemer, der primært er konstrueret til mærkning af ubehandlet metal. Galvo-systemer er typisk hurtigere til lasergraveringsprocessen, men er normalt mindre.

Epilog Lasers nye G2 er det første Galvo-lasersystem, der kan lasermærke over et større arbejdsområde uden at gå på kompromis med kvaliteten eller kræve produktindeksering. G2 er en luftkølet, impulsmoduleret fiberlaser, der graverer ved hurtige hastigheder over et justerbart graveringsområde, der går op til 24" x 24".

I traditionelle Galvo-systemer var brugeren begrænset til et lille arbejdsområde med et fast fokusområde, eller de skulle have sikkerhedsforanstaltninger på plads for at have en åben laser i klasse IV i virksomheden. Epilog Laser G2 fjerner disse begrænsninger ved at justere fokalhøjden og strålingen med en linseteknologi med dynamisk fokus for sikker gravering af selv de største dele.

Epilog Laser G2 med åbne døre

Mens fiberlasersystemer ikke er så hurtige som Galvo-systemer, kan de til gengæld tilbyde store arbejdsområder, hvilket er ideelt til mærkning af et helt bord fuldt af komponenter.

Fiberlasere fremstilles med en række forskellige bordstørrelser og kan mærke en stor mængde objekter på én gang på næsten alle typer metal eller konstruktionsplast.

Gravering

Uanset om et ekstra sikkerhedslag er nødvendigt for at forhindre svindel eller kopiering af intellektuel ejendomsret, eller en branche blot har brug for at reducere den tid, som det tager at radere stregkoder eller andre id-mærker på bestemte dele, leverer Epilog Laser maskiner, der fremskynder tiden til markedet med en brugervenlighed, der ikke kræver tunge løft eller omfattende oplæring.

Hvis du er interesseret i flere oplysninger om Epilogs industrielle lasersystemer, kan du kontakte os for at arrangere en demonstration med forhandleren i dit område for at se, hvilken mulighed der er den rette til din situation.Kunne du bruge en laser til at hjælpe dig med dine behov for industriel mærkning? Udfyld formularen på denne side for at modtage en brochure over hele produktsortimentet og skårne vareprøver, eller ring til nedenstående nummer for at få flere oplysninger.


Telefon: +45 8640 2120

help desk software