Franchising kontra opstart af en virksomhed: Sådan kan en lasermaskine give selvstændighed og succes

Find ud af, hvordan det at starte en laservirksomhed kan være den bedste mulighed for iværksættere.

Et lasergraveret skateboard med et 3D-design af en fisk

Lasere kan være en uvurderlig ressource til en lang række produkter, fra specialgraverede gaver til serialisering af store mængder værktøj eller reservedele. Da lasere er så alsidige, kan laserskærere/-gravører bære en virksomhed. Iværksættere står dog ofte over for en udfordring, når de beslutter sig for, hvilken type virksomhed de vil starte. Det er tillokkende for mange at starte en virksomhed fra bunden, med den frihed og stolthed, der følger med at eje en virksomhed. På den anden side kan franchising være attraktivt på grund af et allerede etableret mærke, støtte fra virksomheden og eksisterende bedste praksisser.

Hvis du ønsker at starte en virksomhed, overvejer du måske de samme spørgsmål: Skal du selv starte en virksomhed eller kigge på mulighederne for franchising for eksisterende virksomheder?

Hvad er franchising?

En franchise er en type virksomhed, der ejes og drives af enkeltpersoner, der kaldes franchisetagere, som en større virksomhed har tilsyn med. Disse kaldes franchisegivere. For eksempel er McDonalds, Vila og Skousen alle franchises. Der er typisk konkurrerende franchisemuligheder, og mange mennesker har haft succes med at købe sig ind i en franchise i stedet for at vælge at starte deres egen forretning.

Et blik på franchising

Franchising bringer noget nyt på bordet. De giver mindre virksomheder mærkegenkendelse fra starten. Franchisegiveren giver franchisetageren adgang til deres store kundekreds, hvilket giver franchisetageren et forspring, når det kommer til opbygning af en kundebase. Franchisegiveren har typisk flere års erfaring inden for branchen og kan tilbyde sin ekspertise og indsigt for at hjælpe franchisetageren med at få succes.

Personer, der arbejder på en bærbar computer i et arbejdsområde i en lille virksomhed.

Mens franchising tilbyder disse fordele, giver det også nogle væsentlige udfordringer. Franchising begrænser den frihed, som en virksomhedsejer har over sine egne produkter og forretningsmetoder. Franchicegiveren har i sidste ende det sidste ord i franchisedriften, fordi de ejer mærket. Franchisetagere har ikke mulighed for at ændre deres produkter eller deres forretnings udseende. Normalt er der et gebyr for at købe sig ind i en franchise, og disse gebyrer er generelt høje. Derudover skal franchisetageren hver måned eller hvert år betale faste omkostninger og gebyrer for fortsat at kunne bruge mærkenavnet. Dette kan være dyrt for en person, der starter en franchise op. Det kan tage flere måneder at betale de penge tilbage, som franchisetagere skal betale blot for at komme i gang.

Fordelene ved ejerskab

På den anden side af spektret kan du starte din egen virksomhed – en mulighed, der kommer med mange fordele. Du har stor chance for at få succes, hvis du starter en forretning med en lasermaskine.

Ved opstart af en virksomhed uden en franchise skal virksomhedsejere ikke betale høje franchisegebyrer. Det er meget mere overkommeligt at købe eller endda lease for at eje et lasersystem. Du undgår også at skulle betale licensafgifter til en franchisegiver og skal i stedet kun betale prisen for udstyret. Hver en krone, som du tjener ved at bruge et Epilog Laser-system, er din egen, og du kan bruge pengene, som du har lyst til, til en hvilken som helst del af din virksomhed.

Lasergraveret træstempel, der bliver rullet i maling.

Andre overvejelser

En anden fordel ved selv at starte en virksomhed er, at du kan arbejde i dit eget tempo og efter din egen tidsplan. Med en franchise ligger du under for franchisegiverens tid og har ikke friheden til at arbejde, når du ønsker. Mange virksomhedsejere arbejder dog deltid udover andre jobs eller ved siden af deres sociale og familiemæssige aktiviteter.

Den største fordel ved at eje en virksomhed og et lasersystem er, at det giver virksomhedsejere kreativ frihed. Med en franchise skal du producere og sælge det, som franchisegiveren kræver. Ved at eje din egen laser har du friheden til at annoncere, hvor du ønsker, skabe den type produkter, der er mest indbringende, og opsætte dine egne politikker, priser og åbningstider. Friheden er den vigtigste grund til at starte en virksomhed, der er helt og aldeles din egen.

En kvinde, der går ned af en smøge på en lys efterårsdag.

Succes gennem ejerskab

Det kan virke skræmmende at starte en laservirksomhed, men mange mennesker får succes ved at bruge laserteknologi. Se videoen herunder, og udforsk vores andre succeshistorier, hvor du kan møde mennesker, som har købt en laser og startet deres egen virksomhed. I stedet for at træde ind i en stor franchisekæde kan du købe en laser og starte en virksomhed, hvor du kan lave noget, som du brænder for, og som du selv har bygget. Laservirksomheder er særligt enestående, fordi der i øjeblikket ikke er nogen franchisevirksomheder, der benytter lasere. Laserejere konkurrerer ikke mod nationale eller globale franchisemærker. Små virksomhedsejere, der anvender lasere, er et skridt foran, idet de kan benytte de seneste fremstillingsteknikker til at skabe unikke produkter og levere on-demand-tjenester.

Opstart af en virksomhed er den mulighed, der giver virksomhedsejere mest selvstændighed og kontrol. Franchising virker på overfladen som en nem måde at komme i gang på, men i virkeligheden kan det være meget restriktivt og kan ende med at være dyrere end at starte op selv. Lasere er gode værktøjer til at hjælpe med at starte din egen virksomhed. Hvis du overvejer at starte en laservirksomhed, kan du se vores populære håndbog – den er et godt sted at starte.

Er du interesseret i at starte din egen laservirksomhed? Udfyld formularen på denne side for at modtage en brochure over hele produktsortimentet og skårne vareprøver, eller ring til nedenstående nummer for at få flere oplysninger.


Telefon: +45 8640 2120

Få en gratis brochure og vareprøver

Modtag brochurer og vareprøver, og få flere oplysninger fra os eller din lokale forhandler.

*
*
*
*


help desk software