CO2-laserrør i metal kontra laserrør i glas

Hvorfor bygges Epilog Laser-maskiner med luftkølede metallaserrør?

En reol med epilog laser co2-metallaserrør

Når man overvejer at købe en CO2-lasermaskine, er der et par ting, man bør overveje. En af de primære egenskaber, der adskiller systemerne på markedet, er typen af laserrør, som maskinen bruger som laserkilde. De to primære muligheder, du vil støde på, er vandkølede glasrør og luftkølede metalrør. Epilog Laser-maskiner er udstyret med metalrør. Vores rør er også bygget med keramiske kvalitetskomponenter. Lad os tage et kig på både glas- og metallaserrør, og hvorfor vi mener, at metalrør er den bedste løsning.

Laserrør i glas

Vandkølede glasrør er ofte en fristende mulighed, primært på grund af den lavere pris. Glasrør i sig selv koster mindre, og deres laser produceres ved at påvirke gas med jævnstrøm, hvilket er en relativt billig proces. Glasrør producerer også stråler i god kvalitet, der virker godt til laserskæring. Men der er en række ulemper forbundet med laserrør i glas.

Næsten alle glasrør skal vandkøles. Glas er en dårlig varmeleder, hvilket betyder, at der skal bruges cirkulerende vand for at bistå med fjernelse af varme. Uden et vandkølingssystem ville et glaslaserrør blive overophedet og dermed ikke være funktionsdygtigt. Sådan et kølesystem øger din pris og dit behov for plads, derudover er det endnu en ting, der skal vedligeholdes, og som potentielt kan give problemer.

Et CO2-laserrør i glas.

Behovet for et vandkølingssystem udgør også nogle betydelige sikkerhedsmæssige bekymringer. Jævnstrømsforsyningen, der skal påvirke CO2-gassen i et glaslaserrør, kræver meget høj spænding. Når man kombinerer sådanne spændingsniveauer med et vandkølingssystem, kan resultatet være dødbringende, hvis der går noget galt.

Processen med jævnstrømspåvirkning begrænser i sagens natur hastigheden, hvormed laserrøret kan pulsere. Når en laser graverer, affyrer den ikke en kontinuerlig stråle. I stedet pulserer den, mens den bevæger sig hen over materialet med mange affyringer pr. sekund. Laserrør, der påvirkes med jævnstrøm, pulserer med en lavere frekvens, hvilket reducerer graveringshastigheden markant og nedsætter kvaliteten af graveringen.

Et nærbillede af et glaslaserrør

Der er også bekymringer vedrørende levetiden for glasrør, der påvirkes med jævnstrøm. Glas er naturligt mere skrøbeligt end metal, og risikoen for skader under forsendelse og montering er større. Den største bekymring for svigt ved glasrør er, at processen med jævnstrømspåvirkning bombarderer rørets optik og elektroder med ioner, hvilket øger risikoen for ødelæggelse over tid. De fleste glasrør understøttes kun af en garanti på seks måneder, og når et glaslaserrør svigter uden for den angivne periode, er man som regel nødt til at købe et helt nyt laserrør, hvilket medfører stigende omkostninger og spild.

Laserrør i metal

Den eneste ulempe ved laserrør i metal er den højere pris. Men den pris giver dig ro i sindet, når det kommer til ydeevne, holdbarhed, sikkerhed og størrelse.

Et co2-laserrør i metal indeni og en Epilog Laser-maskine.

Epilogs CO2-laserrør i metal og keramik er luftkølede, og deres gas påvirkes af radiofrekvent vekselstrøm. Korrekt regulering af temperaturen kræver kun ventilatorer, der er bygget direkte ind i vores maskiner. Dette reducerer ikke blot, hvor meget de fylder, men også behovet for (og omkostningen til) ekstraudstyr, og det begrænser antallet af elementer, der har behov for vedligeholdelse. Derudover undgår man sikkerhedsmæssige bekymringer relateret til vandkøling og højspænding.

Påvirkningen med radiofrekvent vekselstrøm muliggør hurtigere laserpulsering, hvilket giver højere graveringshastigheder og finere detaljer i graveringsresultaterne. Metalrør er også mere slidstærke og holder meget længere end alternativer i glas.

Epilog Laser-produktionsanlæg

Hos Epilog Laser har vi valgt at bygge vores maskiner med luftkølede CO2-laserrør i metal og keramik for at sikre, at vores kunder får de bedst mulige systemer. Alle vores rør er dækket af en toårig garanti, der sikrer mindst muligt besvær i det sjældne tilfælde, at noget ikke er, som det skal være. Og i disse sjældne tilfælde kan vores metallaserrør ofte repareres i stedet for at blive udskiftet.

Med laserrør i glas kan du opnå laserskæring i god kvalitet til en lav pris. Med laserrør i metal får du både laserskæring og lasergravering af højeste kvalitet, samtidig med at du kan regne med, at laseren vil holde meget længere, vil gravere hurtigere og er meget mere sikker.

Ingen situationer eller budgetter er ens, og det er vigtigt at undersøge, hvilken lasermaskine og hvilke laserrør der er den bedste løsning for dig og din virksomhed. Vi mener, at det kan betale sig for dig på lang sigt at investere i luftkølede metallaserrør. Epilog Laser har eksisteret i over 30 år, og vi vil meget gerne have dig med på vognen.

Vil du gerne vide mere om vores maskiner og vores laserrørsteknologi? Udfyld formularen på denne side for at modtage en brochure over hele produktsortimentet og skårne vareprøver, eller ring til nedenstående nummer for at få flere oplysninger. Vores dygtige salgspersonale har tilsammen flere årtiers erfaring og vil hjælpe dig med at indsnævre dit valg.


Telefon: +45 8640 2120

Få en gratis brochure og vareprøver

Modtag brochurer og vareprøver, og få flere oplysninger fra os eller din lokale forhandler.

*
*
*
*
help desk software