Otte faktorer, der bidrager til vækst inden for lasergravering

Tilgængelighed, nye markeder og meget mere gør laserbranchen stærkere end nogensinde.

Miniaturebaseballbats i træ med personlig gravering.

Lasergravering blev engang opfattet som en proces, der kun blev anvendt af industrivirksomheder for enten at mærke dele og værktøjer eller af trofæbutikker til tilpasning af priser og trofæer. I dag er lasergravering, med skaberbevægelsen og utallige små virksomheder, der dukker op, blomstret op til en rentabel branche, som det kun kræver en lille investering at være del af.

I løbet af de seneste fem år er markedet for lasergravering vokset betydeligt og har haft en sammensat årlig vækstrate på 5,5 % i 2016 ifølge en markedsundersøgelse fra IBIS World. Bag denne vækst er en øget efterspørgsel fra forbrugerne efter specialløsninger og personlig tilpasning af produkter som smartphones, tablets, bestik, træ, metal og andre materialer. Derudover bruger virksomheder lasere til deres egne formål, såsom tilpasning af reklameartikler, medarbejderpriser og intern skiltning.

Over de næste fem år forventes indtægterne og forsendelsen af enheder at stige takket være lasergravering, der bliver stadig billigere og mere tilgængeligt. Med et produktsortiment som det, du finder i Epilog Laserens Zing-serie, samt den fortsatte vækst i disponibel indkomst og skønsmæssige udgifter kan små virksomheder tilbyde et unikt præg på almindelige produkter.

Andre faktorer, der bidrager til denne stigning i brugen af lasergravering, spænder fra en øget interesse i personlig tilpasning til øget tilgængelighed, skaberbevægelsen, branding og nye anvendelsesområder for gravering.

Faktor 1: Øget fokus og interesse for personlig tilpasning

Hvis du nogensinde har besøgt e-handelswebstedet Etsy, er det let at se, hvordan lasergravering er vokset i løbet af de seneste par år. Der er nu fokus på at tilpasse en genstand, hvilket er en måde at tage noget så enkelt som champagneglas til et bryllup og forvandle dem til en personlig og mere betydningsfuld gave.

En simpel søgning på "lasergraveret" på Etsy viser en overflod af forhandlere, der tilbyder en endeløs mængde af individualiserede produkter, herunder smykker, bryllupsglas, redskaber, tasker og punge, computerdele, hundehalsbånd og -tegn, træprodukter, ølglas, penne, værktøjer og tees til golf – for blot at nævne nogle stykker.

Patentflasker i rustfast stål, mærket med CerMark

Lasergravering bliver mere og mere populært og er blevet en måde, hvorpå personer og virksomheder, der sælger nipsgenstande og andre varer, kan differentiere sig fra konkurrenterne. Mange forhandlere på Etsy tilbyder endda lasergravering på dine egne produkter, hvilket betyder, at du kan sende dem den genstand, som du ønsker graveret, og de sender den tilbage med det navn, logo eller den grafik, som du ønsker på genstanden.

I erhvervslivet, hvor populær elektronik produceres i millionvis, giver lasergravering et personligt præg til en genstand, som mange mennesker allerede har. Gravering af egen grafik, navn eller logo på disse masseproducerede elektroniske gadgets er en virkelig god måde at skille noget ud fra den voksende masse af produkter.

Faktor 2: Nu mere tilgængelig

Tidligere var maskiner til lasergravering og skæresystemer svære at få fat i. Der var et begrænset antal systemer, og endnu vigtigere: Omkostningerne for at eje en maskine oversteg det, som en typisk hjemmevirksomhed eller små leverandører var villige til at betale for at få teknologien.

I dag er lasergravering ikke kun muligt for store fabrikker; potentielle købere kan eje disse maskiner for langt mindre, end de måske tror. Uanset om du ønsker at købe, lease eller endda leje tid på en laser, kan du få opfyldt dette verden over. Epilog har lasergraverings-/skæreværktøjer i en lang række forretninger over hele USA og har talrige distributører i hele verden. Vi tilbyder også den akademiske verden og universiteter måder, hvorpå de kan finde systemer efter geografisk placering.

Denne tilgængelighed har ført til indførelse af lasergravører i produktionslaboratorier, åbne værksteder, skolelaboratorier og meget mere for at undervise studerende og give små virksomheder mulighed for at skille sig ud over for kunder, som er på udkig efter personlig tilpasning.

En gruppe af tre papirmonstre, der er skåret med en Epilog Laser-maskine

Faktor 3: Skaberbevægelsen

Antallet af "skabere" vokser hver dag, efterhånden som forbrugerne fortsætter med at udforske tilfredsheden ved selv at gøre tingene. "Gør det selv" er blevet et kampråb for mange om at lære nye færdigheder, skabe nye produkter eller spare udgifter til et projekt, der elles ville blive udliciteret.

Kickstarter og crowdfunding har spillet en kæmpestor rolle her og har resulteret i forskellige produkter, der nu er tilgængelige fra forskellige personer. Nogle af disse produkter ville aldrig have set dagens lys, havde det ikke været for crowdfunding som den primære økonomiske støtte til deres bestræbelser.

Lasergravering spiller en rolle her, da Epilog Laser for nylig viste sine muligheder på Maker Faire Bay Area. Gør det selv-folk og altmuligmænd har vist en stærk interesse i laserteknologi og dens muligheder. Lasergravering og -skæring kan føre idéer fra koncept til salgbar form via fremstilling af prototyper, gravering af udsmykning eller endda ved at starte en virksomhed, der tilbyder personlig gravering.

Faktor 4: Stigning i industriel anvendelse

Ud over små virksomheder oplever vi en øget anvendelse af lasermaskiner i forbindelse med teknologi inden for industrisegmentet. Et af de større segmenter er id-sikkerhed, hvor lasergravering er ideel til kreditkort, id-kort, følsomme dokumenter og andre ting, som kræver mere omfattende sikkerhedstiltag.

Lasergravering mærker en genstand permanent og gør det lettere at beskytte sig mod forfalskede produkter eller kopier. På id-kort bruges flerlagsformater til at ændre farven på det nederste lags pigmenter uden at påvirke det øverste, transparente lag. Dette sikrer, at produktet beskyttes mod svindel, giver billeder og tekst i høj kvalitet, er sikret mod forfalskning og kan tilpasses den enkelte organisations behov.

Haveværktøj mærket med en lasergravør
Oliefilter mærket med en lasergravør

Lasere kan radere/gravere serienumre, tidsstempler, reservedelsnumre, komponentetiketter, datakoder, stregkoder eller branchespecifikke koder. Det siger sig selv, at lasergravering er blevet et vigtigt værktøj inden for identificering af dele, lagerstyring og -sporing, sikkerheds- og advarselsmeddelelser og forebyggelse mod tab.

Efterhånden som teknologien udvikles, kan fremtidige anvendelsesområder for lasergravering som led i at give et ekstra sikkerhedslag findes i robotteknologi, 3D-printning og bilindustrien.

Faktor 5: Stigning i branding

Branding giver ikke kun selskaber en større tilstedeværelse i verden, men det er også ved at blive en smart måde at undgå tyveri af produkter og virksomhedsaktiver. Det er tydeligt at se, hvem der ejer hvad, når der lasergraveres et virksomhedslogo eller -navn på virksomhedens genstande. Hvis nogen forsøger at sælge en stjålet vare, kan det være svært at forklare, hvorfor det er forsynet med et stort logo eller navn.

Da lasere let kan mærke stregkoder og serienumre, kan virksomhederne nemmere spore disse genstande end almindelige elektroniske genstande, samtidig med at det giver en naturlig forlængelse af brandingaktiviteter.

Flaskebakker i skifer, der graveres med et logo

Faktor 6: Overkommelige priser

Mens lasergraverings- og -skæremaskiner er blevet mere populære, er priserne forblevet stabile på markedet. Og fordi lasergravering er et meget konkurrencepræget marked (grundet introduktionen af laveffektsystemer med gravering af lavere kvalitet), kan de personer, der ønsker at eje eller lease en lasergravør eller -skærer, gøre dette uden at gå bankerot.

Faktor 7: Mere tilbehør

Fremskridt inden for laserskæring og -gravering har ført til udvikling af nyt tilbehør på markedet, hvilket har ført til flere og bedre anvendelser. Rundborde, speciallinser, luftkompressorer, stifteborde og billedbehandlingssoftware, som er tilgængeligt fra Epilog til næsten alle vores systemer, giver brugerne mulighed for at gravere cylindriske eller uregelmæssigt formede genstande. Noget af dette tilbehør hjælper også med at sikre en overlegen skærekvalitet.

En lommelygte i anodiseret aluminium på rundbordet i en Epilog Laser-maskine

Faktor 8: Nye og anderledes markeder for lasergravering

Mens skabere, Etsy og id-sporing fører til større brug af lasergravering, er de ikke det eneste, der påvirker væksten i branchen. Faktisk er en af årsagerne til fortsat udbredelse af lasergraveringsværktøjer udviklingen af nye segmenter, som kommer til. Disse segmenter omfatter træ- og metalbearbejdning, digital - og detailskiltning, fremstilling af modeller, tøjbutikker, gadgets og sportsudstyr.

Disse otte faktorer bidrager til den fortsatte udvikling på markedet for lasergravører/-skærer, som efter fem år med en imponerende vækst ikke viser nogen tegn på at stoppe.

Tilmeld dig vores månedlige e-nyhedsbrev, hvis du er interesseret i at få nyheder fra branchen, modtage prøver på laserprojekter og se videoer.

Er du interesseret i at lære mere om Epilog Laser-maskiner? Udfyld formularen på denne side for at modtage en brochure over hele produktsortimentet og skårne vareprøver, eller ring til nedenstående nummer for at få flere oplysninger.


Telefon: +45 8640 2120Få en gratis brochure og vareprøver

Modtag brochurer og vareprøver, og få flere oplysninger fra os eller din lokale forhandler.

*
*
*
*


Populære sider

help desk software
Portions of this page translated by Google.