Sådan kan lasere hjælpe med at bekæmpe forfalskning

Mærkninger, der er frembragt af laser, kan hjælpe med at sikre sårbare brancher.

En holder med graverede id-skilte

Forfalskning er et stort problem inden for elektronik, hvilket viser sig gennem flere fremgangsmåder og en lang række metoder. Det er en trussel, der rammer alle dele af forsyningskæden, fra producenten til leverandøren og slutbrugeren. Det er også en voksende trussel ifølge en rapport fra 2017, der er udgivet af International Trademark Association (INTA) og Det Internationale Handelskammer, som bemærkede, at den globale økonomiske værdi af forfalskning og brud på fortroligheden kunne nå 2,3 billioner USD i 2022 og dertil yderligere 1,9 billioner USD i form af omkostninger forbundet med de bredere sociale og økonomiske konsekvenser.

Der er naturligvis måder at bekæmpe forfalskning på, herunder at sammenligne komponenter med onlinedatabaser, der har forpligtet sig til kun at bruge kendte forhandlere osv. Men måske er intet tiltag mod forfalskning mere umiddelbar og håndgribelig end at gravere originale dele med unikke og identificerbare mærker, som dem du kan lave med et Epilog Laser-system.

Metaldel, der er graveret med CerMark i en Epilog CO2-lasermaskine.
Borehoved af metal, der er graveret med CerMark i en Epilog CO2-lasermaskine.

Faktisk er en af de mest værdifulde anvendelser af lasergravering muligheden for permanent at tilføje et navn, serienummer, firmalogo eller et andet id-mærke til næsten enhver form for materiale, herunder mange materialer, der almindeligvis anvendes inden for elektronikproduktion. Takket være den høje opløsning (op til 1.200 dpi) i Epilogs graveringssystemer kan der også laves mærkning af høj kvalitet på meget små flader. Det er muligt at mærke alt fra en firmatelefon eller bærbar computer til printkort, siliciumskiver og halvlederdele.

Ud over specialfremstillet mærkning understøtter Epilogs systemer også unikke identifikationskoder (UID) i form af stregkoder, datamatrixkoder og tekst, der kan læses af mennesker. Disse er påkrævede til identifikation, sporbarhed og ansvarlighed i forbindelse med køb inden for det offentlige i USA og kan påføres direkte enten på en enkelt del eller som et ikke-flytbart mærke, der anbringes på en vare. Inden for EU er CE-mærkning standardindikatoren for, at et produkt opfylder de væsentlige krav, der er stillet til en lang række produktfamilier, herunder elektronik. Disse kan også fremstilles af et Epilog-system.

CE-mærkning
Små kredsløbsplader, der er graveret med en Epilog-fiberlasermaskine.

Forfalskning er et snigende problem i dagens produktionslandskab, og der er ikke ét enkelt værktøj, der kan håndtere alle dets facetter. Men indførelsen af et lasersystem som et led i forsyningskæden kan være en elegant og omkostningseffektiv løsning, der vil udgøre en stor del af dét at gøre ejendele mere sikre, komponenter mere troværdige og virksomheder mere stabile. Derudover udgør korrekt integration af systemet et vigtigt trin mod en mere sikker verden.

Hvis du ønsker flere oplysninger om at bruge en lasermaskine til at lave id-mærker, kan du kontakte os for at arrangere en demonstration med forhandleren i dit område.

Har du brug for hjælp med at bekæmpe forfalskning i din branche? En lasermaskine kan være løsningen. Udfyld formularen på denne side for at modtage en brochure over hele produktsortimentet og skårne vareprøver, eller ring til nedenstående nummer for at få flere oplysninger.


Telefon: +45 8640 2120

Få en gratis brochure og vareprøver

Modtag brochurer og vareprøver, og få flere oplysninger fra os eller din lokale forhandler.

*
*
*
*


Populære sider

help desk software
Portions of this page translated by Google.