Seks tips til at maksimere din laserproduktion

Følg disse tips for at sikre dig, at du får mest muligt ud af din tid ved laseren.

Træ graveret med "tips til produktivitet"

Noget af det, der er så fantastisk ved lasergraverings- og -skæresystemer, er, hvor hurtigt de kan radere et mønster eller skære de mest detaljerede designs. Laseroperatører er dog altid på udkig efter nye måder af øge deres produktivitet på. Kører du din laser så effektivt som muligt`? Her er nogle tips og tricks, der kan hjælpe dig med at sikre, at du udnytter dens fulde potentiale.

1. Gravér flere komponenter på én gang

En måde at reducere produktionstiden på er ved at fremstille flere varer ad gangen. Hvis du har et projekt, hvor flere komponenter skal graveres med det samme eller lignende designs – såsom skilte eller flaskebakker – kan du udskrive flere dele ad gangen i stedet for én efter én. Brugere, der graverer i partier, sparer op til 37 % tid. Hvor mange komponenter du kan gravere på én gang, afhænger af bordstørrelsen, så for at gøre dette skal du udvide sidestørrelsen i dit program til grafisk design, så den matcher laserens fulde bordstørrelse. Derefter kan du fylde hele bordet med eksemplarer af en bestemt del og gravere dem alle i én kørsel. Det kan også være praktisk at bruge en holder til at sikre ensartet afstand mellem komponenterne.

Holder med graverede klodsmajor-klodser

2. Juster opløsningen

En anden faktor, som du skal overveje, hvis du gerne vil øge din produktionsmængde, er opløsning. Et tydeligt billede er vigtigt for ethvert graveringsjob, men jo højere en DPI du bruger, desto længere tager det at gravere komponenten. DPI står for dots per inch, eller prikker pr. tomme, og jo højere DPI'en er, desto tættere på hinanden vil de graverede prikker være. Resultatet er en meget detaljeret gravering, men det kan tage længere tid, end du måske har lyst til. Ved at sænke graveringsopløsningen lidt kan du spare 33 % tid eller endnu mere. For at kompensere for den lavere opløsning kan du overveje at bruge forskellige mønstre til dithering fra Epilogs printerdriver. Dithering tager de visuelle prikmønstre, der kan ses ved lavere DPI, og randomiserer dem, hvilket skjuler den lavere opløsning. Ved at finde den rette kombination af opløsning og dithering-mønster kan du opnå et resultat, der både ser godt ud og tager kortere tid at producere.

Lasergravering af en kagerulle af træ.

3. Brug farvetilknytning

Du kan også bruge farvetilknytning til at gravere hurtigere. Lad os sige, at du har et design med tre kolonner med omkring 20 navne i hver. Laseren vil som standard se dette som ét billede, og laserhovedet vil bevæge sig hen over de hvide områder mellem kolonnerne for at gravere hele den grafik, du har sendt til udskrivning. Farvetilknytning gør det muligt at springe de hvide områder over ved at tildele hver kolonne en anden farve og angive den ordre, som de skal graveres i. Med denne metode graverer laseren én kolonne ad gangen og bevæger sig kun hen over de hvide områder mellem kolonnerne, når den skal i gang med det næste sæt navne. På denne måde kan du spare op til 43 % tid, afhængig af de komponenter der graveres.

Tre kolonner med navne, der har fået tilknyttet farver i Corel Draw.

4. Gravér komponenter på forhånd

Tilpasning er meget populært og dermed en stor forretningsmulighed, men enkeltstående opgaver kan være meget ineffektive. Det kan koste megen tid at indlæse det samme design om og om igen for at gravere den samme komponent. Vi foreslår, at du opbygger et inventar af populære komponenter, der graveres på forhånd, før de individuelle bestillinger kommer ind. Vi kan bruge dette skærebræt som eksempel. Man kan nemt gravere designets hovedgrafik på forhånd på et parti skærebrætter. Når man så får en bestilling, sætter man et af de skærebrætter, der er graveret på forhånd, i maskinen og tilføjer et navn eller en anden tilpasset tekst, der hvor billedet viser "order here". Denne lille tilføjelse er hurtigt klaret i forhold til at skulle udskrive hele designet igen. Ved at lave noget forarbejde kan du undgå flaskehalse i den daglige arbejdsgang.

Lasergraveret skærebræt af træ.

5. Brug centreret gravering

Et andet tip er at bruge centreret gravering til hurtigt at oprette tilpassede job på komponenter som telefoner, priser eller andet, der kræver centreret tekst eller grafik. Centreret gravering gør det nemt at arbejde med komponenter i forskellige størrelser uden at skulle oprette tilpassede skabeloner for hver. Denne funktion lader brugeren flytte laseren manuelt til midten af den komponent, der skal graveres. Indstil midtpunktet som den nye startposition, og laseren vil bruge den til at placere grafikken korrekt. Sammenlignet med at oprette tilpassede filer og holdere vil denne metode spare dig masser af tid!

En pris i akryl graveret ved hjælp af centreret gravering

6. Brug Job Manager

Det sidste tiltag, som vi vil foreslå, er at gøre brug af Epilog Job Manager. Job Manager er en nem måde at strømline dine arbejdsgange med laseren på. Det er et tidsbesparende værktøj, hvor du kan registrere tid for job, se en database over materialer og meget andet. Du kan skræddersy softwaren, så du nemt kan finde og gentage job med et enkelt tryk på en knap.

Skærmbillede af Epilog Job Manager-softwaren.

Forhåbentlig vil disse tips og tricks hjælpe dig med at gøre din gravering og skæring mindre tidskrævende og mere produktiv. God fornøjelse!Kan en laser hjælpe dig med at blive mere produktiv? Udfyld formularen på denne side for at modtage en brochure over hele produktsortimentet og skårne vareprøver, eller ring til nedenstående nummer for at få flere oplysninger.


Telefon: +45 8640 2120

Få en gratis brochure og vareprøver

Modtag brochurer og vareprøver, og få flere oplysninger fra os eller din lokale forhandler.

*
*
*
*
help desk software