Spørgsmål og svar: Et indblik i lasergravering og -skæring

Et interview med James Stanaway om udviklingen af lasergraverings- og -skærebranchen.

En Epilog Laser-maskine, der raderer en flaskebakke i glas

I 2017 forudsagde en undersøgelse fra Grand View Research, at det globale marked for laserskæremaskiner forventes at nå $6,72 mia. i 2024. Denne stigning kan delvis tilskrives den øgede brug af CO2-, fiber- og YAG-lasere (Yttrium Aluminum Garnet) til mærkning/skæring inden for forbrugerelektronik og industrisektorer, hvilket driver efterspørgslen efter disse typer systemer.

Ifølge rapporten forventes sektoren for forbrugerelektronik at vokse hurtigst på grund af et øget behov for materialebehandling, der kræver lasergravering og -skæring. Slutmarkeder erstatter også i stigende grad konventionel skæreteknologi med laserskæring, og teknologiske fremskridt gør det muligt for producenter at opnå konkurrencemæssige fordele ved at implementere laserskæremaskiner.

Epilog Lasers marketingdirektør, James Stanaway, kaster lys over branchen, markedsudsigter, tendenser og medvirkende vækstfaktorer i følgende det interview.

1. Hvilke faktorer bør producenter overveje, når de vælger en lasergraveringsmaskine?

Som en producent, der ser på en lasergraveringsmaskine, er der flere spørgsmål, som du bør besvare, før du går ind i processen. Det første spørgsmål, som jeg ville stille, er, hvilke materialer du arbejder med. Dette vil hjælpe med at klarlægge, hvilken type lasersystem du har brug for: CO2 eller fiber. Dernæst skal du bestemme maksimumstørrelsen på materiale, som du skal have plads til i maskinen. Det vil hjælpe med at indsnævre, hvilken model du skal kigge på. Dette kan også afgøres af pladsbegrænsninger i din forretning. Når du har besluttet dig for laserkilden og modelstørrelsen, skal du overveje watt-tallet. Den bedste måde at finde dine behov for laserens watt-tal er at kende maksimumtykkelsen på det materiale, som du skal skære gennem, og den daglige produktmængde. Der kan dukke andre faktorer op undervejs, men disse grundlæggende overvejelser er et godt sted at starte.

2. Hvad er den hurtigst voksende branche inden for lasergravering? Hvor finder hovedparten af købene sted?

Det hurtigst voksende segment med den største stigning er uddannelsesinstitutioner, der anskaffer sig lasere. Det er det perfekte værktøj til studerende, der kan bruge det i alle typer undervisning, fra ingeniørvidenskab og arkitektur til STEAM-klasser. Mange universiteter bygger også store åbne værksteder på universitetsområderne, hvilket virker tiltrækkende på kommende studerende.

På produktionssiden sker den største stigning i laserbrug inden for kvalitetskontrol og id/sporing. Lasergravering kan tilbyde gravering af serienumre, tidsstempler, reservedelsnumre, komponentetiketter, stregkoderadering, mærkning af datamatrix-stregkoder, branding og branchespecifikke koder. Laseren giver en mærkning af meget høj kvalitet, der let kan læses af stregkodescannere, RFID-scannere og andet værktøj til lagersporing.

Epilog Lasers produktionsanlæg

3. Hvilke tendenser ser du bide sig fast i udviklingen af laserskære-/-mærkningsmaskiner?

Vi arbejder altid på spændende udviklinger hos Epilog, men det største fokusområde lige nu er brugergrænsefladen. Vi arbejder på at gøre hele processen, fra designet til det færdige produkt, så enkelt som muligt.

4. Er interessen i køb af lasergraveringsmaskiner og lasergravering generelt stigende, den samme eller faldende?

Den er helt sikkert stigende – både på B2B-siden og B2C-siden. På forbrugersiden ser de en utrolig teknologi, der gør det muligt for dem at gøre så mange ting. De tænker straks på at opstarte en forretning med lasergravering. På B2B-siden henvender producenter sig til os med en bestemt anvendelse i tankerne. Når maskinen er leveret, og de begynder at bruge systemet til det formål, indser de alle de andre ting, som de kan klare internt med laseren: specialfremstillede skilte, medarbejderpriser, tilpasning af reklameartikler og meget mere.

5. Hvilken feedback får du fra førstegangskøbere af lasermaskiner?

Jeg kan ikke sige, hvor mange gange jeg har hørt "Jeg ville ønske, jeg havde købt en maskine med et højere watt-tal" eller "Jeg ville ønske, jeg havde bestilt et større bord". Førstegangskøbere finder det altid svært at vælge den rette størrelse maskine og det rette watt-tal, der passer til deres behov. For det meste vælger de plads, hvilket er meget vigtigt. Vi hører aldrig "Jeg ville ønske, jeg havde købt en mindre laser". Men watt-tallet påvirker ydelsen; en maskine med et højere watt-tal kan mærke et bord fuld af dele hurtigere end et system med et lavere watt-tal. Det er vigtigt at sætte det rette system sammen med den mest effektive wattkonfiguration.

Epilog Laser Fusion M2 med akrylvedhæng

6. Hvordan ser du på en branche, der lige er begyndt at se fordelene ved implementering af lasermærkningsteknologi?

Det er et svært spørgsmål, fordi vi har med så mange forskellige brancher at gøre. Jeg tror, at jeg ville sige, at det er en branche, der allerede brugte lasere, men de virksomheder gør det på en anden måde nu. Der er mange virksomheder, der i øjeblikket outsourcer deres logo- og id-processer og opdager, hvor overkommeligt det er at klare det internt. En masse mennesker er begyndt at indse, at lasere er faldet i pris i løbet af årene, hvilket gør det overkommeligt at købe dem. Dermed får virksomhederne bedre kontrol med processen og behandlingstiden og sparer også penge i forhold til at outsource, som de plejede.

7. Hvilke forbedringer er nødvendige for at se flere laserskærere/-gravører anvendt i produktionsbranchen?

Den største forespørgsel, vi får fra produktionsbranchen, er om automatisering og bordstørrelse. Epilogs største system er 40" x 28", hvilket er meget. Men producenter, der fremstiller store elementer, kan dog stadig have brug for noget større, som har plads til disse genstande. Derudover er lasergraverings-/-skære- og -mærkningssystemer endnu ikke automatiske, da du stadig har brug for nogen til at lægge materialer ind i systemet og sende jobbet. Alligevel opvejer brugervenlighed og kvalitet det, der i øjeblikket muligvis mangler for nogle producenter. Desuden ved du aldrig, hvad fremtiden bringer hos Epilog.

8. Hvilke fordele ser du ved køb af en Epilog-gravør, sammenlignet med andre producenter af lasergraveringsudstyr?

Der er mere konkurrence end nogensinde før på lasermarkedet, så vi fokuserer virkelig på nogle få ting for at skille os ud. For det første har graveringskvaliteten altid været noget, som vi har været meget stolte af. Med vores systemer kan du gravere billeder i den højeste kvalitet, selv ved de højeste hastigheder. Når du ser på vores eksempel på en aztekisk kalender, viser det virkelig dette. Vi kan gravere dette utroligt detaljerede billede i en meget lille størrelse med vores standardlinse, selv ved 100 % hastighed.

Aztekisk kalender graveret af en Epilog Laser-maskine

Grunden til, at vi kan opnå denne høje graveringskvalitet, går tilbage til kvaliteten af de komponenter, som vi bruger i vores systemer, og den hastighed, hvormed vi kan affyre laserrøret. Hos Epilog kan du tale med medarbejdere, der har været her i 15, 20 og endda 25 år, fordi de elsker virksomheden og er stolte af de systemer, som vi designer. Fra produktionslinjen til den tekniske supportafdeling til salgsteamet – alle mener, at vi skal tilbyde det bedst mulige produkt, så vores kunder kan opnå succes.Kunne du se en Epilog Laser i din fremtid? Udfyld formularen på denne side for at modtage en brochure over hele produktsortimentet og skårne vareprøver, eller ring til nedenstående nummer for at få flere oplysninger.


Telefon: +45 8640 2120Få en gratis brochure og vareprøver

Modtag brochurer og vareprøver, og få flere oplysninger fra os eller din lokale forhandler.

*
*
*
*


help desk software