Spring til hovedindhold
Forside  /  Virksomhed  /  Blog  /  Hvordan lasere kan hjælpe med at bekæmpe forfalskninger
En holder med graverede id-skilte

Sådan kan lasere hjælpe med at bekæmpe forfalskning

Mærkninger, der er frembragt af laser, kan hjælpe med at sikre sårbare brancher.

Forfalskning er et stort problem inden for elektronik, hvilket viser sig gennem flere fremgangsmåder og en lang række metoder. Det er en trussel, der rammer alle dele af forsyningskæden, fra producenten til leverandøren og slutbrugeren. Det er også en voksende trussel ifølge en rapport fra 2017, der er udgivet af International Trademark Association (INTA) og Det Internationale Handelskammer, som bemærkede, at den globale økonomiske værdi af forfalskning og brud på fortroligheden kunne nå 2.3 billioner USD i 2022 og dertil yderligere 1.9

Der er naturligvis måder at bekæmpe forfalskning på, herunder at sammenligne komponenter med onlinedatabaser, der har forpligtet sig til kun at bruge kendte forhandlere osv. Men måske er intet tiltag mod forfalskning mere umiddelbar og håndgribelig end at gravere originale dele med unikke og identificerbare mærker, som dem du kan lave med et Epilog Laser-system.

Metaldel, der er graveret med CerMark i en Epilog CO2-lasermaskine.
Borehoved af metal, der er graveret med CerMark i en Epilog CO2-lasermaskine.

Faktisk er en af de mest værdifulde anvendelser af lasergravering muligheden for permanent at tilføje et navn, serienummer, firmalogo eller et andet id-mærke til næsten enhver form for materiale, herunder mange materialer, der almindeligvis anvendes inden for elektronikproduktion. Takket være den høje opløsning (op til 1200 dpi) i Epilogs graveringssystemer kan der også laves mærkning af høj kvalitet på meget små flader. Det er muligt at mærke alt fra en firmatelefon eller bærbar computer til printkort, siliciumskiver og halvlederdele.

Ud over specialfremstillet mærkning understøtter Epilogs systemer også unikke identifikationskoder (UID) i form af stregkoder, datamatrixkoder og tekst, der kan læses af mennesker. Disse er påkrævede til identifikation, sporbarhed og ansvarlighed i forbindelse med køb inden for det offentlige i USA og kan påføres direkte enten på en enkelt del eller som et ikke-flytbart mærke, der anbringes på en vare. Inden for EU er CE-mærkning standardindikatoren for, at et produkt opfylder de væsentlige krav, der er stillet til en lang række produktfamilier, herunder elektronik. Disse kan også fremstilles af et Epilog-system.

CE-mærkning
Små kredsløbsplader, der er graveret med en Epilog-fiberlasermaskine.

Forfalskning er et snigende problem i dagens produktionslandskab, og der er ikke ét enkelt værktøj, der kan håndtere alle dets facetter. Men indførelsen af et lasersystem som et led i forsyningskæden kan være en elegant og omkostningseffektiv løsning, der vil udgøre en stor del af dét at gøre ejendele mere sikre, komponenter mere troværdige og virksomheder mere stabile. Derudover udgør korrekt integration af systemet et vigtigt trin mod en mere sikker verden.

Hvis du ønsker flere oplysninger om at bruge en lasermaskine til at lave id-mærker, kan du kontakte os for at arrangere en demonstration med forhandleren i dit område.

Andre nyheder

Epilog Laser udvider Fusion Maker-laserserien

Fusion Maker 24 og 36 er nu en del af...

De 10 hyppigst stillede laserspørgsmål fra Epilog-fans

Vores fans spurgte, og vi svarede -...

Epilog Laser tilføjer Fusion Galvo-maskine til produktserien

Det nyeste system kombinerer hurtig gravering...

Lasergravering af stempler til prægning af læder med MDF og akryl

En sjov måde at bruge din lasermaskine på...

CO2-laserrør i metal kontra laserrør i glas

Hvorfor er Epilog lasermaskiner bygget...

Fem julegaver, du kan lave med en laser

Imponer dine venner og din familie med denne...

Har du en historie, som du gerne vil have omtalt?

amy dallman

Pressekontakt for Epilog Laser:

– Amy Dallman,
Specialist i markedsføringskommunikation
+1 (303) 277-1188
AmyD@epiloglaser.com

Om Epilog Laser


Epilog Laser har siden 1988 designet og fremstillet CO2- og fiberlasersystemer med flyvende optik, der kan gravere og skære træ, akryl, plast, tekstil, gummi og mange andre materialer. Epilog har specialiseret sig i at udvikle lasersystemer, der skaber uovertruffen mærknings- og skæringskvalitet på alle typer produkter. Virksomheden producerer alsidige og pålidelige systemer, der er nemme at bruge og til en overkommelig pris. Du kan finde flere oplysninger på www.epiloglaser.com.