Laser cut clear acrylic letter 'E'

Typer af akryl

Før du begynder at eksperimentere med akryl i din laser, er det vigtigt at forstå de forskellige typer af dette materiale. Der er faktisk to typer akryl, der er egnet til brug med laser: støbt og ekstruderet.

Plader af støbt akryl er fremstillet af flydende akryl, der hældes i støbeforme i forskellige former og størrelser. Denne type akryl er den mest anvendte type til de præmier, du ser på markedet. Støbt akryl er ideel til gravering, fordi det giver en frostet hvid farve, når det graveres. Støbt akryl kan skæres med laser, men man opnår ikke flammepolerede kanter. Dette akrylmateriale er bedre egnet til gravering.

Den anden type akryl er ekstruderet akryl, som er et meget populært materiale til at skære i. Ekstruderet akryl formes ved en fremstillingsteknik, der anvendes til større mængder, så det er typisk billigere end støbt akryl, og det reagerer meget anderledes på laserstrålen. Ekstruderet akryl skæres rent og glat og får en flammepoleret kant, når det skæres med laser. Men når det graveres, giver det en klar gravering i stedet for en frostet effekt.

Laserskæring af akryl

For at opnå de bedste resultater, når du skærer ekstruderet akryl, skal du hæve materialet, så det ikke rører skærebordet. Dette vil i høj grad reducere genskær fra bagsiden og forekomsten af gittermærker på materialet efter laserskæringen.

Epilogs stiftebord er det ideelle tilbehør, der kan hjælpe dig med at skære ekstruderet akryl perfekt. Dette praktiske tilbehør giver dig mulighed for at hæve og støtte din akryl, så kvaliteten af skærekanten bliver bedre. Stiftebordet indeholder flytbare stifter, der kan placeres hvor som helst langs bordets gitter med huller med en indbyrdes afstand på 25,4 mm. Akrylen hæves og støttes på steder, hvor laseren ikke vil skære, hvilket hjælper med at reducere genskær fra bagsiden. Med stiftebordet kan du også placere stifterne for at understøtte små eller snørklede dele, der ellers normalt ville falde uden for skæremønstret.

Hvor tyk akryl kan du skære?

Det afhænger af laserskærerens watt-tal.

Et 30- eller 40-watt Epilog-system kan skære gennem op til 6,35 mm tykt akryl. Jo hørere watt-tal, desto tykkere materiale kan du arbejde med. Med en 50- eller 60-watt maskine kan du skære gennem op til 9,52 mm tykt akryl, og et 75- eller 120-wattsystem giver dig mulighed for at skære gennem op til 1,27 cm eller muligvis 1,9 cm med to omgange.

Hastigheder for laserskæring

Skæring af akryl er normalt bedst ved relativt langsom hastighed og høj effekt. Denne skæringsproces tillader laserstrålen at smelte kanterne på akrylen og skabe en flammepoleret kant.

I dag er der flere akrylproducenter, der producerer akryl – både støbt og ekstruderet – med forskellige farver, teksturer og mønstre. Med så stor variation er det ikke så sært, at akryl er et meget populært materiale til laserskæring og -gravning.

Lasergravering af akryl

Som regel graverer laserbrugere akryl på bagsiden for at skabe en effekt, hvor man kan se igennem fra forsiden. Dette ser man ofte på præmier i akryl.

Akrylplader kommer typisk med en beskyttende klæbende film på forsiden og bagsiden for at forhindre det i at blive ridset. Vi anbefaler at fjerne den beskyttende klæbende film fra bagsiden før gravering og efterlade den beskyttende film på forsiden for at forhindre, at der opst¨år ridser under håndtering af materialet. Husk at spejlvende illustrationen, før du sender jobbet til laseren, da du ikke graverer bagsiden.

Gravering af akryl er normalt bedst ved høj hastighed og lav effekt. Det kræver ikke høj effekt at mærke akrylen, og hvis effekten er for høj, vil du opleve forvrængning af materialet.

Er du interesseret i en lasermaskine til skæring af akryl?

Udfyld formularen på denne side for at modtage en brochure over hele produktsortimentet og vareprøver, der er skåret og graveret med laser.

Hvem er nogle af de største akrylleverandører?

Du kan købe støbt og ekstruderet akryl fra flere forskellige leverandører. Her er nogle af dem:

Du kan finde flere leverandører i vores fortegnelse med branchelinks.

Generelle tips til laserbehandling af akryl

2) Sørg for at vælge den rette type akryl til dit formål. Husk, at støbt akryl er bedst til gravering, mens ekstruderet akryl er bedst egnet til laserskæring.

3) Hæv akrylen – med Epilogs stiftebord eller anden støtte – for at reducere genskær fra bagsiden.

Hvilken slags akrylprojekter kan du lave?

Akryl er et holdbart og praktisk materiale til laserbehandling. De mange forskellige farver og teksturer gør dette materiale ideelt til alle mulige ting:

  • Kasseskilte
  • Vejviserskilte
  • Øreringe/vedhæng/knapper
  • Containers/boxes
  • Cake/cupcake toppers
  • Custom awards
  • Holiday ornaments
  • Og meget mere!
All Applications
help desk software
Portions of this page translated by Google.