Hvad skal jeg bruge til min lasermaskine?

Få at vide, hvilken software og hvilket udstyr du skal bruge, så du kan komme i gang med at bruge din laser maskine.


Epilogs laserudstyr er designet til at være usædvanligt brugervenligt, og du kan nemt komme i gang med en af vores maskiner. Når du konfigurerer et lasersystem, er der et par andre ting, som du skal sikre dig, at du har eller kan anskaffe. Det er vigtigt, at du ved, hvilke ting det er, så du kan integrere dem i dit budget og arbejdsområde. Her ser vi på, hvad du skal bruge for at integrere en lasermaskine i dine nuværende aktiviteter.

For at du kan komme i gang med at bruge din lasermaskine, skal du også have en computer, et grafisk softwareprogram, et udblæsningssystem og alt det maskintilbehør, som du har valgt.


 • Lasermaskine
 • En maskine med et højere watt-forbrug graverer og skærer hurtigere end et system med et lavere watt-forbrug, og hvis watt-forbruget er større, kan du skære gennem tykkere materialer. Alle lasere, der fremstilles af Epilog, er luftkølede, så du skal ikke have en separat ekstern vandbeholder, slanger eller en recirkulationspumpe.


 • Computer
 • Du skal have en computer, så du kan arbejde med den grafiske software, du vælger, samt Epilog Laser Software Suite, hvorfra du styrer din laser. Du kan bruge computeren til at lave og/eller udskrive dine illustrationer, og du kan også konfigurere laseren til at give de ønskede skærings- og graveringsresultater. Alle nye Epilog-systemer er kompatible med Windows 10, 8 og 7 . Vi anbefaler følgende hardwarespecifikationer til laserformål.

  RAM (Random Access Memory)

  RAM afgør, hvor meget din computer kan gøre på et bestemt tidspunkt. Mere RAM betyder generelt mere effektivitet. De fleste computere leveres med mindst et par gigabyte RAM, men du bør sikre dig, at du har mindst 512 MB RAM til rådighed, så du kan køre laserrelateret software.

  Processorhastighed

  Din processors hastighed har indflydelse på, hvor problemfrit din software fungerer. En hurtigere processor sikrer, at din software fungerer godt, så du kan udføre flere opgaver på kortere tid. Processorhastigheder måles i gigahertz (GHz). Du skal have en processor med mindst 2,0 GHz.

  Harddisk

  Dette er den permanente hukommelse på din computer, hvor du gemmer dine illustrationsfiler og installerer din grafiksoftware samt Epilog Laser Software Suite. Den nødvendige harddiskplads afhænger af, hvor mange filer du arbejder med. Nogle brugere mener, at man aldrig kan have for meget harddiskplads, men til de fleste formål er en harddisk med 20 eller 30 GB lagerplads nok til at gemme filer i flere år.


 • Grafisk software
 • Når du arbejder med din laser, sender du illustrationer til maskinen ved at udskrive dem i et grafisk softwareprogram. Epilog har et design med åben arkitektur, hvilket betyder, at du ikke kun kan bruge proprietær software, men du kan bruge næsten ethvert Windows-baseret grafisk program. De fleste Epilog Laser-operatører bruger CorelDRAW, men du kan også bruge Adobe Illustrator, AutoCAD eller et andet program, som du allerede kender.


 • Udstødningsventilator
 • Skæring og gravering med en laser udvikler røg og snavs, når laseren afbrænder det materiale, du arbejder med. Af hensyn til laseroperatørens og omgivelsernes helbred og sikkerhed er det nødvendigt at lede luften ud af systemet med en udblæsning. Den udblæste luft kan ventileres ud eller ind i et bærbart filtreringssystem.

  Udstødningsblæser ...

  Den mest simple metode til at blæse luft ud af din laser er at tilslutte en udstødningsmotorblæser via kanaler. Denne blæser vil trække luft ud af maskinen og derefter presse luften ud gennem kanalerne til det sted, hvor du leder den hen. En simpel opsætning kan lede luftstrømmen direkte udenfor, hvorimod nogle mere sofistikerede opsætninger kobler udstødningen til et større luftgennemstrømningssystem. Dit arbejdsområde og budget afgør, hvilken metode du bruger. Vi anbefaler, at du kontakter en HVAC-fagmand for at finde ud af, hvordan en udstødningsløsning bedst integreres i dit arbejdsområde, og for at bekræfte, at du overholder de lokale bestemmelser. Hvis du ikke kan ventilere udendørs, skal du købe en bærbar filtreringsenhed, som vi vil komme nærmere ind på nedenfor.

  ... eller en filtreringsenhed

  Et filtreringssystem er en selvstændig udstødningsenhed, der trækker luft fra laserens arbejdsområde via kanaler og fører den gennem et filter, som fanger skadelige partikler. Disse enheder er meget mere mobile end andre udstødningsopsætninger, så hvis du planlægger at rejse med din laser eller flytte den rundt ofte, kan et filtreringssystem være det rigtige valg for dig. Hvis du er i stand til at udlufte udendørs, har du ikke brug for denne mulighed, men hvis du planlægger at bruge en bærbar filterenhed, kan din regionale eller lokale Epilog-forhandler anbefale en producent og model.


 • Valgfrit tilbehør
 • Vi har et udvalg af tilbehør til rådighed, afhængigt af hvilket lasersystem du vælger. Dette tilbehør giver din maskine flere muligheder og dermed nye produktionsmuligheder. Nedenfor kan du se eksempler på populært tilbehør.

  Vektorskæregitter

  Epilog Laser-maskiner leveres som standard med et graveringsbord. Hvis du vil skære med laseren, skal du også sørge for, at du har et vektorskæringsgitter. Skæringsgitterets design sørger for, at en mindre del af arbejdsbordets overfladeareal kommer i kontakt med dit materiale. Dette reducerer ophobning af rester og minimerer tilbagetænding, der kan skyldes, at laseren skærer gennem dit materiale og derefter rammer en flad overflade på den anden side. Du bør bruge et vektorskæringsgitter ved laserskæring, da det giver et mere rent og sikkert snit.

  Air Assist-kompressor

  Dette er en populær funktion, der blæser en konstant luftstrøm mod det punkt, hvor laseren fokuserer og brænder materiale væk. Dette mindsker risikoen for antænding af brændbare materialer, giver færre rester og gør det muligt at køre laseren langsommere, så du kan skære igennem tykkere materialer. Nogle af vores maskiner har indbyggede Air Assist-kompressorer, f.eks. Fusion Pro 48, mens andre kræver, at der tilsluttes en ekstern kompressor. Vi anbefaler kraftigt, at du bruger en Air Assist-kompressor, hvis du planlægger at skære med din laser.

  Maskiner i Fusion Edge-serien er programmeret på forhånd til Air Assist, så du bare skal montere en lille kompressorpumpe bag på maskinen. Pumpen kan enten købes hos din Epilog-repræsentant, eller du kan slutte din eksisterende trykluftforsyning til beholderen på bagsiden af maskinen.

  Rundbord

  Hvis du vil gravere glas, krus, vinflasker og andre cylinderformede genstande, skal du bruge et rundbord. Hvis du har et rundbord, kan du anbringe dit produkt på valserne. Så vil laseren automatisk dreje genstanden rundt, mens graveringen udføres, så du får flotte, fokuserede graveringer på cylinderformede overflader.

  PhotoLaser Plus

  PhotoLaser Plus (PLP) er en softwarepakke, der gør det muligt at lave helt nye former for fotogravering, da den gør det let at behandle fotos til gravering på alle typer materialer. Det er meget populært at bruge laseren til fotogravering, og PLP kan hjælpe dig med at lave fotograveringer med branchens bedste kvalitet. Denne videovejledning viser PLP i aktion.

  Selvom lasermaskinen er det vigtigste redskab, når du skal lave dine tjenester til specialfremstilling, er det vigtigt, at du overvejer, hvilke yderligere komponenter du skal bruge (både på kort og på længere sigt), som kan forbedre din opsætning og sørge for, at du får succes.

  Er det på tide at gøre lasergraverings og -skæringstjenester til en del af din drift? Så kontakt Epilog i dag, og få en demo, så du kan se vores systemer i aktion.

  Telefon: +45 8640 2120

Få en gratis brochure og vareprøver

Modtag brochurer og vareprøver, og få flere oplysninger fra os eller din lokale forhandler.

*
*
*
*
help desk software