Laserskæring og -gravering af bykort (CorelDRAW)

Lær, hvordan du kan oprette og forberede bykortillustrationer i CorelDRAW til laserskæring og -gravering.

Lasergraverede eller -skårne bykort er lette at lave og bliver hurtigt en god ny tilføjelse til dine populære lasergraverede og -skårne produkter. Opret dine egne lokale bykort, og lasergraver dem på skærebrætter, marmorfliser og små borde, eller lav laserskårne versioner i papir, træ og akryl, eller hæng dem op som vægdekorationer – mulighederne og kombinationerne af materialer er uendelige!

Bemærk! Denne vejledning er også tilgængelig til Adobe Illustrator.

Bykortbilleder

 1. Start med at gå til snazzymaps.com for at lave et tilpasset kort til lasergravering eller -skæring. Det er ikke nødvendigt at oprette en konto, men hvis du gerne vil lave forskellige kort til kunder eller venner, så får du mulighed for at gemme kortplaceringer og tilpassede stile til senere brug, hvis du opretter en konto. Og bare rolig, det er gratis!

 2. Når du er på Snazzy Maps-webstedet, skal du klikke på Build af Map (lav et kort) øverst på siden.

 3. Nu er du klar til at lave dit eget kort. Begynd ved at klikke på "Choose a Snazzy Maps style" (vælg en Snazzy Maps-stil) under "Style" (stil).

 4. Indtast "Epilog" i søgefeltet, og klik på søgeknappen.

 5. Vælg stilen "Epilog Laser – Laser Cut Maps" (Epilog Laser – laserskårne kort) i resultatafsnittet ved at klikke på muligheden og derefter klikke på "Apply Style" (anvend stil) nederst på siden.

 6. Klik på Size & Location (størrelse og placering) i panelet Build a Map (lav et kort).

 7. I afsnittet Size (størrelse) skal du ændre Height (højde) til 100 %.

 8. I afsnittet "Center Location" (centrumplacering) skal du klikke på "Or search for a location" (eller søg efter placering) nedenunder længde- og breddegraderne.

 9. Udfyld byens navn, og tryk på Enter, eller vælg din by fra mulighederne i rullelisten.

 10. I afsnittet Zoom Level (zoomniveau) skal du indstille Zoom til 13 og derefter klikke på Apply Changes (anvend ændringerne). Det skal måske justeres efter den samlede størrelse af den by, du arbejder med, og den beskæring, du gerne vil opnå. Du kan justere zoomniveauet senere ved hjælp af rullehjulet på musen henover kortskærmen.

 11. Vi bruger ikke afsnittet "Markers" (markører) til dette kort, men vi vil gennemgå en god måde at anvende funktionen på, som du måske kan bruge. Klik på afsnittet, og få en kort gennemgang og idéer til, hvordan du kan bruge det.

 12. I afsnittet "Markers" (markører) kan du vælge "Name" (navn), "Location" (placering) og "Icon" (ikon), som du kan bruge til at tilføje tilpassede placeringer på dit kort. Du kan f.eks. tilføje markører for dit hjem, dine yndlingsrestauranter osv. for at give kortet et endnu mere personligt præg.

 13. Klik på "Cancel" (annuller) for at forlade afsnittet "Markers" (markører).

 14. Klik derefter på afsnittet "Advanced Settings" (avancerede indstillinger).

 15. De fleste indstillinger i dette afsnit er til brug af kort på et websted, så du kan ignorere de fleste af dem. Under afsnittet "Controls" (kontrolfunktioner) skal du klikke på knappen ved siden af "Hide all controls" (skjul alle kontrolfunktioner) – det gør det lettere at tage et billede af kortet. Klik derefter på "Apply Changes" (anvend ændringer).

 16. Klik på knappen Hide Panel (skjul panel) i højre side af panelet Build a Map (lav et kort).

 17. Nu er vi klar til at tage et billede af kortet, som vi senere vil føre over i CorelDRAW og vektorisere.

 18. Åbn Windows-appen Klippeværktøj.

 19. Vælg Ny.

 20. Klik og træk derefter over den øverste del af kortudsnittet på skærmen for at oprette et skærmbillede af kortet.

 21. Klik derefter på Save Snip (gemmeikonet) øverst på skærmen.

 22. Navngiv filen, og vælg .png-muligheden fra rullemenuen Gem som, og klik derefter på Gem. Bemærk! .png-filformatet giver det bedste billede med mindst komprimering til vektoriseringen i CorelDRAW.

 23. For at færdiggøre kortet til lasergravering eller -skæring med dit Epilog Laser-system bruger vi CorelDRAW til hurtigt at vektorisere vores skærmbillede, tilføje en ramme og bynavnstekst til rammen.

Vektorisering – CorelDRAW (Windows)

 1. Med CorelDRAW åben og en nyoprettet side skal du starte ved at vælge "Import Image" fra rullemenuen "File" øverst på siden (Ctrl+I).

 2. Brug browseren til import af filer til at navigere til placeringen af det kort, du oprettede, i de tidligere trin. Klik på billedet for at vælge det, og tryk på knappen "Import".

 3. Klik et vilkårligt sted på siden for at placere billedet inden for arbejdsområdet.

 4. Dernæst konverterer vi rasterbilledet til vektorgrafik ved hjælp af indstillingerne for "Line Art" under funktionen "Trace Bitmap". Med kortet valgt skal du klikke på "Trace Bitmap" øverst på skærmen i egenskabsbjælken, derefter "Outline Trace" og derefter "Line Art" som stil.

 5. Lav følgende indstillinger i panelet til højre for vinduet "PowerTrace":

  1. Detaljerne til maksimumindstillingerne.

  2. Lad "Smoothing" stå som 25, hvilket er standarden for et "Line Art"-spor.

  3. Lad "Corner smoothness" stå som 0 (standard).

  4. Aktivér "Delete original image"

  5. Aktivér "Remove background"

  6. Aktivér "Specify color", klik på pipetteværktøjet i højre side, klik derefter på noget hvidt i vinduet "Raster Preview" i venstre side.

  7. Aktivér "Remove color from entire image"

  8. Aktivér "Merge adjacent objects"

  9. Aktivér "Remove object overlap"

  10. Aktivér også "Group objects by color"

 6. Klik på fanen "Colors" for at åbne panelet "Colors".

 7. Vælg "Black and White" i rullemenuen "Color Mode".

 8. Når "Trace" er afsluttet, skal du klikke på OK for at færdiggøre vektoriseringen.

 9. Nu vil vi tilføje en ramme, tilføje tekst og kombinere alle objekterne.

 10. Start med at ændre størrelsen på dimensionerne på din side og illustrationen til den endelige størrelse, du ønsker at gravere eller skære med din Epilog Laser. Vi tilføjer en kant på ydersiden af illustrationen og tilføjer kortteksten i bunden, så husk at tage højde for, at der skal være ekstra plads omkring illustrationen.

 11. Tegn en kant rundt om kortet med værktøjet "Rectangle" ved at klikke og trække, eller vælg illustrationen, og hold derefter Shift-tasten nede, og dobbeltklik på værktøjet "Rectangle" for automatisk at oprette et rektangel rundt om kortet.

 12. Nu åbner vi paletten "Outline Pen". Med kanten valgt skal du dobbeltklikke på værktøjet "Outline Pen" nederst til højre i CorelDRAW.

 13. I vinduet "Outline Pen"...

  1. Sæt "Line Width" til den ønskede kanttykkelse. Vi bruger 0.75 in i dette eksempel.

  2. Ved siden af "Position" skal du vælge placeringsikonet "Outside".

  3. Klik på OK.

 14. Herefter vil vi konvertere kantstregen til et objekt. Med omridset valgt skal du klikke på menuen "Object" øverst på skærmen og derefter "Convert Outline to Object" (Ctrl+Shift+Q).

 15. Brug værktøjet "Pick tool" til at vælge både kortet og kanten, klik så på "Weld", der vises i egenskabsbjælken øverst på skærmen.

 16. Nu, hvor vi har afsluttet kortdelen, vil vi tilføje teksten og en ramme rundt om teksten og kombinere dem med resten af kortet.

 17. Start med at bruge værktøjet "Tool" til at skrive navnet på byen med store bogstaver. Det er en god idé at vælge en fed, tæt skrifttype til denne type laserskåret kort, så vi bruger Helvetica Condensed Black til dette eksempel.

 18. Med teksten skrevet ud og skrifttypen valgt skal du flytte teksten op, så den overlapper bunden af rammen en smule. Skift derefter størrelsen på teksten, således at der er omkring 1,25 til 2,5 cm plads fra indersiden af kanten på venstre og højre side af teksten.

 19. Kopiér og indsæt teksten, og klik og træk teksten til siden. Vi vil bruge teksten til at genskabe kommaets underdel, der vil blive kombineret med rammen i næste trin.

 20. Færdiggør teksten ved at konvertere teksten til kurver. Klik på menuen "Objects" øverst på skærmen og derefter "Convert to Curves" (Ctrl+Q).

 21. Nu opretter vi den ramme, der går rundt om teksten, ved hjælp af værktøjet "Rectangle". Med teksten markeret skal du bruge funktionen til automatisk tegning af omrids, som du brugte i et tidligere trin. Hold Shift-tasten nede, og dobbeltklik på værktøjet "Rectangle" for at lave et rektangel rundt om teksten.

 22. Klik derefter på værktøjet "Outline Pen" nederst til højre i CorelDRAW, skift "Width" til 0.75 in, vælg "Inside Position" ved siden af "Position", og klik derefter på OK.

 23. Skift derefter størrelsen på rektanglet, så det overlapper den nederste kant af kortrammen og overlapper den nederste del af "DENVER, CO"-teksten en smule.

  Bemærk! Hvis du aktiverer "Dynamic Guides", der er under menuen "View" øverst på skærmen, vil det hjælpe dig med at rette tekstrammen ind efter kortrammen i næste trin.

 24. Konverter linjen til et objekt ved at klikke på "Object" og derefter "Convert Outline to Object" (Ctrl+Shift+Q) i rullemenuen.

 25. Hvis du vil kombinere alle objekter til det endelige bykort, skal du bruge værktøjet "Pick Tool" til at markere alle objekter til kortet og klikke på "Weld" i egenskabsbjælken øverst på siden.

 26. For at genskabe kommaets underdel, der blev svejset til bunden af rammen, skal du vælge kopien af byteksten, der blev oprettet i et tidligere trin, og slette alt undtagen kommaet. Derefter skal du konvertere det til kurver ved at klikke på "Object" og så "Convert to Curves" (Ctrl+Q) i rullemenuen øverst på siden.

 27. Nu, hvor kommaerne er konverteret til kurver, kan vi redigere de dele af formen, vi ikke længere skal bruge til næste trin. Med kommaet markeret skal du klikke på "Shape Tool" (F10).

 28. Med værktøjet "Shape" skal du dobbeltklikke på de tre punkter, der udgør den øverste del af kommaer, for at slette den øverste del af kommaet.

 29. Klik og træk så kommaets underdel til lige under kommaet i "Denver, CO"-teksten.

 30. Vælg kortillustrationen og kommaets underdel med værktøjet "Pick Tool", og klik så på "Back minus front", der vises i egenskabsbjælken øverst på skærmen.

 31. Nu er illustrationen klar til gravering. For at forberede illustrationen til skæring skal du blot tilføje en "Hairline Outline" og fjerne den sorte udfyldning.Er du interesseret i en Epilog Laser-maskine? Udfyld formularen på denne side for at modtage en brochure over hele produktsortimentet og skårne vareprøver, eller ring til nedenstående nummer for at få flere oplysninger.


Telefon: +45 8640 2120

Få en gratis brochure og vareprøver

Modtag brochurer og vareprøver, og få flere oplysninger fra os eller din lokale forhandler.

*
*
*
*


Populære sider

help desk software
Portions of this page translated by Google.