Laserskæring og -gravering af bykort (Adobe Illustrator)

Lær, hvordan du kan oprette og forberede bykortillustrationer i Adobe Illustrator til laserskæring og -gravering.

Lasergraverede eller -skårne bykort er lette at lave og bliver hurtigt en god ny tilføjelse til dine populære lasergraverede og -skårne produkter. Opret dine egne lokale bykort, og lasergraver dem på skærebrætter, marmorfliser og små borde, eller lav laserskårne versioner i papir, træ og akryl, eller hæng dem op som vægdekorationer – mulighederne og kombinationerne af materialer er uendelige!

Bemærk! Denne vejledning er også tilgængelig til CorelDRAW.

Bykortbilleder

 1. Start med at gå til snazzymaps.com for at lave et tilpasset kort til lasergravering eller -skæring. Det er ikke nødvendigt at oprette en konto, men hvis du gerne vil lave forskellige kort til kunder eller venner, så får du mulighed for at gemme kortplaceringer og tilpassede stile til senere brug, hvis du opretter en konto. Og bare rolig, det er gratis!

 2. Når du er på Snazzy Maps-webstedet, skal du klikke på Build af Map (lav et kort) øverst på siden.

 3. Nu er du klar til at lave dit eget kort. Begynd ved at klikke på "Choose a Snazzy Maps style" (vælg en Snazzy Maps-stil) under "Style" (stil).

 4. Indtast "Epilog" i søgefeltet, og klik på søgeknappen.

 5. Vælg stilen "Epilog Laser – Laser Cut Maps" (Epilog Laser – laserskårne kort) i resultatafsnittet ved at klikke på muligheden og derefter klikke på "Apply Style" (anvend stil) nederst på siden.

 6. Klik på Size & Location (størrelse og placering) i panelet Build a Map (lav et kort).

 7. I afsnittet Size (størrelse) skal du ændre Height (højde) til 100 %.

 8. I afsnittet "Center Location" (centrumplacering) skal du klikke på "Or search for a location" (eller søg efter placering) nedenunder længde- og breddegraderne.

 9. Udfyld byens navn, og tryk på Enter, eller vælg din by fra mulighederne i rullelisten.

 10. I afsnittet Zoom Level (zoomniveau) skal du indstille Zoom til 13 og derefter klikke på Apply Changes (anvend ændringerne). Det skal måske justeres efter den samlede størrelse af den by, du arbejder med, og den beskæring, du gerne vil opnå. Du kan justere zoomniveauet senere ved hjælp af rullehjulet på musen henover kortskærmen.

 11. Vi bruger ikke afsnittet "Markers" (markører) til dette kort, men vi vil gennemgå en god måde at anvende funktionen på, som du måske kan bruge. Klik på afsnittet, og få en kort gennemgang og idéer til, hvordan du kan bruge det.

 12. I afsnittet "Markers" (markører) kan du vælge "Name" (navn), "Location" (placering) og "Icon" (ikon), som du kan bruge til at tilføje tilpassede placeringer på dit kort. Du kan f.eks. tilføje markører for dit hjem, dine yndlingsrestauranter osv. for at give kortet et endnu mere personligt præg.

 13. Klik på "Cancel" (annuller) for at forlade afsnittet "Markers" (markører).

 14. Klik derefter på afsnittet "Advanced Settings" (avancerede indstillinger).

 15. De fleste indstillinger i dette afsnit er til brug af kort på et websted, så du kan ignorere de fleste af dem. Under afsnittet "Controls" (kontrolfunktioner) skal du klikke på knappen ved siden af "Hide all controls" (skjul alle kontrolfunktioner) – det gør det lettere at tage et billede af kortet. Klik derefter på "Apply Changes" (anvend ændringer).

 16. Klik på knappen Hide Panel (skjul panel) i højre side af panelet Build a Map (lav et kort).

 17. Nu er vi klar til at tage et billede af kortet, som vi senere vil føre over i Adobe Illustrator og vektorisere.

 18. Åbn Windows-appen Klippeværktøj.

 19. Vælg Ny.

 20. Klik og træk derefter over den øverste del af kortudsnittet på skærmen for at oprette et skærmbillede af kortet.

 21. Klik derefter på Save Snip (gemmeikonet) øverst på skærmen.

 22. Navngiv filen, og vælg .png-muligheden fra rullemenuen Gem som, og klik derefter på Gem. Bemærk! .png-filformatet giver det bedste billede med mindst komprimering til vektoriseringen i Illustrator.

 23. For at færdiggøre kortet til lasergravering eller -skæring med dit Epilog Laser-system bruger vi Adobe Illustrator til hurtigt at vektorisere vores skærmbillede og tilføje en ramme og bynavnstekst til rammen.

Vektorisering – Adobe Illustrator (Windows)

 1. Med Adobe Illustrator åben og en nyoprettet side skal du starte ved at vælge "Import Image" fra rullemenuen "File" øverst på siden (Ctrl+I).

 2. Fra filbrowservinduet kan du navigere til der, hvor du gemte dit kortudklip. Klik på .png-filen og derefter på knappen "Place".

 3. Klik hvor som helst på siden for at placere illustrationen.

 4. Med illustrationen valgt skal du åbne panelet "Image Trace" ved at klikke på "Window" i menuen øverst på siden og derefter klikke på "Image Trace".

 5. Skift følgende indstillinger i "Image Trace Panel":

  1. Skift "Preset" til "Black and White Logo" (dette ændres til "Custom", når du begynder at redigere andre indstillinger)

  2. Indstil "Threshold" til 150

  3. Klik på "Advanced" for at åbne "Advanced options"

  4. Indstil "Paths" til 100 %

  5. Indstil "Corners" til 100 %

  6. Indstil "Noise" til 1 px

  7. Aktivér "Ignore White"

 6. Klik på "Expand" øverst på skærmen i bjælken "Control" for at færdiggøre forhåndsvisningen af "Image Trace".

 7. Nu opretter vi den ramme, der går rundt om kortet, ved hjælp af værktøjet "Rectangle".

 8. Vælg "Rectangle Tool (M)", og tegn et rektangel, der overlapper bykortet. Sørg for, at rektanglet er lige inden for de ydre grænser på kortet.

 9. Med rektanglerne valgt skal du skifte "Rectangle Fill" til "None" og "Stroke" til "Black" ved hjælp af bjælken "Control" øverst på skærmen.

 10. Åbn panelet "Stroke" (Ctrl+F10) ved at vælge "Window" / "Stroke" i menuen øverst på skærmen, skift derefter "Weight" til 0.75 in (eller 54 pt), og vælg "Align Stroke to Outside" ved siden af "Align Stroke".

 11. Nu vil vi oprette en ramme til byteksten. Vælg værktøjet "Rectangle", og tegn et rektangel, der starter fra indersiden af nederste hjørne af rammen rundt om bykortet. Flyt derefter toppen af tekstrammerektanglet, så det overlapper bunden af kortrammen. Dette rektangel bliver rammen om byteksten.

  Bemærk! Det kan være en hjælp at aktivere "Smart Guides" med "Snap to Point" aktiveret til dette trin for lettere at kunne justere rektanglerne.

 12. Så vil vi oprette byteksten. Det er en god idé at vælge en fed, tæt skrifttype til dette design, så vi bruger Helvetica Condensed Black til dette eksempel. Begynd med at vælge tekstværktøjet, klik i søgeboksen "Font Name" i bjælken "Control" øverst på skærmen, og indtast "Helvetica Condensed Black". Tryk derefter på Enter. Hvis du ikke har Helvetica, er Arial og Myriad Pro gode alternativer.

 13. Med værktøjet "Type" valgt skal du klikke inde i den tekstramme, du oprettede i et tidligere trin, og derefter indtaste bynavnet med store bogstaver og tilpasse størrelsen, så der er omkring 1,25 til 2,5 cm plads mellem teksten og rammen på hver side af teksten. Placer derefter teksten, så toppen af teksten overlapper bunden af kortrammen en smule.

 14. Opret en kopi af byteksten, og træk den til siden. Vi vil bruge kopien af byteksten til at tilføje kommaets underdel tilbage til illustrationen, når vi kombinerer teksten med rammen i et senere trin.

 15. Med teksten valgt skal du konvertere teksten til omrids ved at vælge "Type" / "Create Outlines" (Ctrl+Shift+O) fra menuen øverst på skærmen.

 16. Brug "Direct Selection Tool" til at vælge tekstrammen og trække bunden af rammen op, så den overlapper bunden af tekstobjekterne.

 17. Derefter vil vi lave et omrids af rammestregen ved at vælge både kortramme- og tekstrammelinjerne med "Selection Tool". Med Selection Tool valgt skal du holde Shift-tasten nede og derefter klikke på begge rammerne. Vælg "Object" / "Path" / "Outline Stroke" fra menuen øverst på skærmen for at konvertere stregerne til omridsede objekter.

 18. Nu hvor alle objekterne til bykort er færdiggjort, mangler vi kun at kombinere objekterne. Start med at bruge "Selection Tool" til at vælge alle bykortobjekterne, åbn derefter "Pathfinder Panel" ved at gå til "Window" / "Pathfinder" (Ctrl+Shift+F9).

 19. I "Pathfinder Panel" under "Shape Modes" skal du klikke på "Unite" for at kombinere alle vektorobjekterne.

 20. Som en sidste detalje vil vi tilføje kommaets underdel igen ved brug af funktionen "Exclude". Start med at slette alle tegn undtagen kommaet fra bytekstkopien, du oprettede i et tidligere trin.

 21. Vælg derefter kommaet, og konverter kommaet til omrids ved at vælge "Type" / "Create Outlines" (Ctrl+Shift+O) fra menuen øverst på skærmen.

 22. Klik og hold nede på "Pen Tool" i panelet "Tools" for at se de skjulte værktøjsmuligheder, og vælg så "Delete Anchor Point Tool".

 23. Klik på de tre øverste punkter af kommaet for at slette den øverste del af kommaet og kun efterlade kommaets underdel.

 24. Brug "Selection Tool" til at flytte kommaets underdel til lige under kommaet, der er fastgjort til bykortrammen.

 25. Vælg både bykortillustrationen og kommaets underdel med "Selection Tool", og i panelet "Pathfinder" skal du klikke på "Exclude" under "Shape Modes" for at få objektet ud fra rammen.

 26. Hvis du vil gravere illustrationen, så er du færdig ved dette punkt. Hvis du gerne vil udskære en version af kortet, skal du ændre "Fill color" til "None", ændre "Stroke Color" til "Black" og derefter indstille "Stroke Weight" til 0.001 in, så du kan skære det med dit Epilog Laser-system.Er du interesseret i en Epilog Laser-maskine? Udfyld formularen på denne side for at modtage en brochure over hele produktsortimentet og skårne vareprøver, eller ring til nedenstående nummer for at få flere oplysninger.


Telefon: +45 8640 2120

Få en gratis brochure og vareprøver

Modtag brochurer og vareprøver, og få flere oplysninger fra os eller din lokale forhandler.

*
*
*
*


Populære sider

help desk software
Portions of this page translated by Google.