Julemåneden er et oplagt tidspunkt at nyde et glas vin i venners lag. Findes der en bedre måde at fejre den søde juletid og stifte bekendtskab med en ny drue på end med dette laserskårne julekalendertræ? Hver dag frem til jul kan du glæde dig over en ny type vin – eller måske en gammel favorit? Du kan også vælge at fjerne de indgraverede numre og bruge træet som en almindelig vinreol.

Uanset om du ejer en vinhandel og bruger træet til at fremvise dit sortiment eller giver træet i gave, er denne laserudskårne vinjulekalender en skøn tilføjelse til din nuværende juleoppyntning.

Og hvad mere er, så kan denne designfil skaleres til næsten en hvilken som helst størrelse, så du kan skræddersy dit træ efter eget ønske – skal det indeholde ølflasker, dåser eller måske endda miniflasker? Valget er dit!

Læs videre, og lær, hvordan du kan gøre os kunsten efter.

Download grafik


Materialer, der skal bruges


Vi brugte en Fusion Pro 48 120 W:

MDF-træer

Gravering – DPI: 600 // Hastighed: 100 % // Effekt: 80 %

Vector – Hastighed: 6 % // Effekt: 100 % // Frekvens: 50 %

Plaststjerner

Vector – Hastighed: 20 % // Effekt: 100 % // Frekvens: 50 %


Trin 1: Forbered dit primære materiale

Forbered MDF-pladen/træet til laserskæring. Vi valgte at anvende forlakeret MDF, så det eneste, vi behøvede at gøre var at afdække én side af vores plader med henblik på at beskytte overfladerne mod tiloversblivende materiale fra skæringen og graveringen. Hvis du anvender ubehandlet materiale, men gerne vil have et malet, færdigt resultat, kan du enten male dine plader inden afdækning eller male komponenterne, når de er blevet skåret ud.

Afdækning af MDF-pladens overflade

Trin 2: Forbered dit sekundære materiale

Da vi skulle lave stjernerne, der pryder toppen af vores træ, startede vi med at sætte dobbeltklæbende tape på bagsiden af vores plast, inden vi gik i gang med laserskæringen. Når det var gjort, var den blotlagte side af tapen beskyttet af en folie, som vi kunne tage af senere. Da vi skar stjernerne ud med laseren, skar vi igennem både plast og klæbemiddel. På den måde får stjernerne en ensartet klæbeevne. Du kan også give afkald på tapen på dette tidspunkt og først sætte tapen på, når du har skåret stjernerne ud, men hvis du gerne vil følge vores fremgangsmåde, skal du sørge for at sætte tyndt dobbeltklæbende tape bag på dit plast, før du begynder at skære med laseren.

Dobbeltklæbende tape på bagsiden af den guldfarvede plast

Trin 3: Gør illustrationen klar

Når du har gjort dine materialer klar, skal du foretage eventuelle justeringer af designet eller størrelsen, hvis du ønsker det.

Julekalendertræfiler i illustrator

Trin 4: Udskær og gravér trækomponenterne

Eftersom trækomponenterne kræver to plader af materiale, skal der udføres to jobs. Send jobbene til maskinen ved at udskrive dem fra din grafiksoftware. Læg den første plade af dit primære materiale i laseren. Indstil bordet til materialet, og kør derefter det første job for trækomponenterne. Når det er gjort, skal du rydde arbejdsområdet og lægge den næste plade i. Kør det andet job for at fremstille resten af dine trækomponenter.

Julekalendertræet skæres ud i lasermaskinen
Nærbillede af huller, der laserskæres ud af julekalendertræet

Trin 5: Skær stjernerne ud

Læg dit plast i maskinen. Send stjernejobbet til maskinen fra din grafiksoftware. Indstil bordet til plasten, og kør derefter jobbet.

Laserskæring af guldstjerner ud af tyndt plast

Trin 6: Maling og samling

Når du har skåret dine komponenter ud og graveret dem, kan du give tallene på træet et par lag maling. Tag afdækningen af, når malingen er tør.

Painting the numbers on the tree with acrylic paint
Removing masking after laser engraving

Then peel off the protective layer of the double-sided tape on the back of your stars and affix the stars to the top of your two main tree components.

Adhering the laser cut plastic star to the advent tree

Connect the main tree components using the base supports and the top connector.

Slotting the tree components into the base supports

Place the wine bottles into the tree and enjoy a very merry month!

Wine bottles in the completed advent tree.
The completed laser cut wine advent tree with wine bottles.
Happy Holidays from Epilog Laser!

Where can you sell laser cut wine advent trees?

  • To wine/liquor stores
  • Specialbutikker
  • To wineries, bars, or restaurants
  • Onlinebutikker


Få en gratis brochure og vareprøver

Modtag brochurer og vareprøver, og få flere oplysninger fra os eller din lokale forhandler.

*
*
*
*


help desk software
Portions of this page translated by Google.