Det bliver mere og mere populært at bruge lasere til indlægning/dekupørarbejde. I denne sample club kan du blandt andet finde en indlægning med en edderkop i en træguitar. Selve guitaren er lavet af sølvpoppel, og finerlagene, der er skåret af wengé- og paduktræ, tilføjer dimension og kontrast. Læs videre for at lære, hvordan du laserskærer en indlægning til en guitar.Download grafik

Materialer, der skal bruges


Vi brugte en Fusion M2 40 120w::

Gravering af guitar: Raster // 100 Hastighed // 85 Ydeevne // Stucki

Skæring i finer: Vektor // 20 Hastighed // 75 Ydeevne // 100 Frekvens


Trin 1: Gør illustrationerne og materialet klar

Åbn grafikfilerne, og tilpas dem som ønsket. Sæt malertape på det område af guitaren, du vil gravere, og klip eventuel overskydende tape af omkring kanterne.

Designfiler til laserskæring af indlægning til en guitar

Trin 2: Gravér finerlommen

Læg guitaren på laserens underlag. I din grafiksoftware skal du placere illustrationen af edderkoppen, så den sidder der, hvor du ønsker, at den skal graveres på guitaren. Slå den synlige røde prik til på maskinens kontrolpanel, og udskriv så edderkoppens omrids til printeren. Hold låget på laseren åbent, og følg med, når den synlige røde prik følger omridset. I grafiksoftwaren skal du justere illustrationen af edderkoppen, så den passer til guitaren. Send edderkoppens figur til laseren for at gravere lommen til finerindlægningen. Når du er færdig, skal du tage malertapen af og tørre eventuel snavs af rundt om kanterne.

gravering af lommen til laserskæring af en indlægning til en guitar

Trin 3: Indlægning

Skær stykkerne til indlægningen ud af wengé- og paduktræet. Vi brugte wengétræet til edderkoppens krop og paduktræet til timeglasset. Træk bagbeklædningen af, og anbring fineren i lommen. Brug rullen til at sikre, at fineren er skubbet på plads, og at der er påført tryk på den klæbende bagbeklædning. Læg edderkoppens krop i først, og gør derefter det samme med timeglasset.

laserskæring af træfiner med din epilog

Trin 4: Nyd det færdige produkt

Slib fineren, indtil den flugter med guitarkroppen. Afslut med lak, cirka fem lag med 30 minuttes tørretid mellem hver påføring.

slibning af guitaren
nærbillede af en laserskåret indlægning til guitar
nærbillede af lasergraveret og -skåret indlægning i guitar

Hvor kan du sælge guitarer?

  • Lokale musikbutikker og kædemusikbutikker
  • Til musikere og samlere
  • I en onlinebutik eller specialbutik med gaver og brugskunst


Få en gratis brochure og vareprøver

Modtag brochurer og vareprøver, og få flere oplysninger fra os eller din lokale forhandler.

*
*
*
*
help desk software