Velkommen tilbage til endnu et Epilog Laser-projekt! Denne gang laver vi mundbind af gamle T-shirts. Se videoen ovenfor, eller læs om projektet nedenfor, og se, hvordan du hurtigt og nemt kan tilskære stofmundbind i to lag.

Download grafik


Materialer, der skal bruges


Vi brugte en Mini 24 på 60 W:

To lag af let-/mellemvægtsbomuld

Vektor – hastighed: 75 % // Effekt: 35 % // Frekvens: 2500

Et lag af let-/mellemvægtsbomuld

Vektor – hastighed: 75 % // Effekt: 25 % // Frekvens: 2500


Vi bruger en Epilog Mini 24 i dag, men dette projekt kan udføres med alle vores maskiner.

Man har normalt gamle, billige T-shirts liggende, så de er et godt valg, hvis man vil lave mundbind, der kan bruges med det samme.

Du kan placere dit materiale i lasermaskinen på to forskellige måder.

Direkte lasertilskæring af T-shirts

Du kan blot placere T-shirten direkte i maskinens arbejdsområde. Der er to ting, du skal overveje her.

Først skal du sørge for, at laserhovedet har fri plads til at bevæge sig uden at hænge fast i stoffet, så kontrollér, at T-shirten ligger glat og fladt. Du kan tjekke den fri plads på Mini 24 ved at trykke på X/Y Off-knappen og vælge Go for at bekræfte, hvorefter du manuelt kan bevæge laserhovedet.

Den anden ting, du bør huske, er, at stoffet skal ligge så fladt som muligt, så din tilskæring bliver ensartet. Vi skal skære gennem to lag stof, men først må vi sikre os, at der ikke er nogen folder, som kan gøre, at laseren ikke kan fokusere ordentligt på stoffet.

Sørg for, at laseren er fokuseret på stoffets overflade, og gå til Adobe Illustrator, hvor du har grafikfilen.

Vi har klargjort projektfilen i forskellige formater, så husk at tjekke downloadmappen for at finde den/dem, du vil bruge.

Vi udskriver til Epilog-maskinen og tjekker, at mediestørrelsen passer til laserens arbejdsområde.

Derefter konfigurerer vi vores udskrivningsindstillinger i Epilog-kontrolpanelet.

Hastigheden og effekten, du bruger, vil afhænge en smule af stoffets tykkelse. Vi arbejder med let- og mellemvægtsbomuldsstof, og her fungerer en hastighed på 75 % og en effekt på 35 % ganske godt med en frekvens på 2500.

Skæringsindstillinger (to lag af let-/mellemvægtsstof)
Maskine: 60 W CO2 Mini 24
Hastighed75 % Effekt35 % Frekvens2500
Du kan finde de anbefalede materialeindstillinger i maskinens manual.

Hvis du kun har behov for at skære gennem et lag, skal du nedsætte effekten til 25 %, og så er du klar.

Skæringsindstillinger (et lag af let-/mellemvægtsstof)
Maskine: 60 W CO2 Mini 24
Hastighed75 % Effekt25 % Frekvens2500
Du kan finde de anbefalede materialeindstillinger i maskinens manual.

Nu vi har konfigureret vores indstillinger, kan vi udskrive til maskinen.

Da vi muligvis arbejder med et materiale, der ikke er formet helt ensartet, bør du også kontrollere, at din illustration er placeret korrekt og passer på materialet. Dette kan du gøre ved at trykke på Pointer-knappen på Mini'ens kontrolpanel for at aktivere den synlige røde prik.

Kør nu jobbet, mens maskinens låg er åbent, så du kan følge den røde prik og se, hvor laseren kommer til at skære. Hvis laseren skærer uden for stoffet, må du tilbage til din grafiksoftware og justere indstillingerne.

Når illustrationen er placeret korrekt, trykker du på Go-knappen for at køre jobbet.

Laseren skærer hurtigt gennem T-shirten, og på blot 30-40 sekunder har du to mundbind.

Klargøring af T-shirts med håndudskæring inden laserarbejde

Du kan også vælge at klargøre stoffet på en indledningsvist mere tidskrævende måde, der dog kan reducere arbejdet ved laseren. Du kan nemlig tilskære dine T-shirts på forhånd. Hvis du har en T-shirt i medium eller large, bør du kunne udskære tre eller fire rektangler, alt afhængig af T-shirtens halsudskæring.

Bruger du denne metode, kan du reducere risikoen for folder i stoffet, som kan opstå, når du klargør T-shirten i maskinen, men det er op til dig, hvilken metode du foretrækker.

Jobbene er lette at køre, og med tilpas mange T-shirts kan du på kort tid fremstille masser af mundbind.

Endelig klargøring

Hvis du undrer dig over, at mundbindene har fire huller, så er det, fordi de er designet til at blive foldet, så du opnår to lags beskyttelse. Foldningen danner ydermere et hulrum, hvor du kan placere et stykke køkkenrulle eller et andet filtreringsmateriale. Husk, at dette ikke er medicinske ansigtsmasker, og de kan ikke erstatte disse, men selv en lille barriere kan hjælpe.

Når mundbindet foldes, skal du sørge for, at hullerne flugter, så du har en åbning til ørerne. Derefter kan du bruge mundbindet.

Sådan: Mundbind, der er nemme og hurtige at lave, når blot du har en gammel T-shirt og en Epilog Laser. Tak alle sammen, og pas godt på jer selv.Få en gratis brochure og vareprøver

Modtag brochurer og vareprøver, og få flere oplysninger fra os eller din lokale forhandler.

*
*
*
*


help desk software